Behandelmethoden

Wat is Dorn-therapie? *

Een behandeling met Dorn-therapie is er op gericht de balans te herstellen in het bewegingsapparaat waardoor je minder pijnklachten hoeft te ervaren. Bijvoorbeeld: Een verschoven rugwervel kan veel klachten veroorzaken. Denk hierbij aan maagklachten, bedplassen, hoofdpijn, nek- en schouderpijn, lage rugklachten, uitstralende pijn in armen en benen en nog veel meer.

Het zijn meestal klachten waarbij je niet direct een link legt met een verschoven wervel. Meestal is jouw lichaam zelf in staat dit te corrigeren. Lukt dit niet dan is externe hulp noodzakelijk. De gevolgen van langdurige botverschuivingen zijn talrijk. Brengen we het bewegingsapparaat weer op orde dan ervaren we een gevoel van welzijn.

Tijdens de hele behandeling heb je een actieve rol door (mee) te bewegen, terwijl ik zachte corrigerende handelingen uitvoer. Door een nauwe samenwerking is het mogelijk gewricht- en wervelmobilisaties uit te voeren.

De mobilisaties die worden uitgevoerd geschieden ALTIJD in beweging (dynamisch), waardoor het lichaam veel makkelijker correcties accepteert. Je houdt ook zelf de regie in handen want als je stopt met bewegen dan stopt de behandeling.

In de meeste gevallen krijg je ook zelfhulpoefeningen aangeboden, waardoor je zelf in staat bent jouw klachten de baas te blijven en niet afhankelijk blijft van een therapeut!

Dorn-therapie

Meer weten?

Wil je meer weten over Dorn-therapie? Of andere therapieën?  Ik help je graag!  Neem contact met me op voor meer informatie.

* Dorn-therapie wordt niet als losse behandeling vergoed door zorgverzekeraars

Altijd in bereik

Je kunt online je afspraak inplannen of bellen.

06 24137014

info@moniquejongmans.nl

De Steegde 1 | 7991 CA | Dwingeloo

contact pagina

ik ben ook te volgen op :

Ben je aanvullend verzekerd?

Mooi! Mijn behandelingen worden door de meeste zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende polis. Kijk op www.zorgwijzer.nl voor informatie. Wil je het zeker weten? Neem dan zelf contact op met je zorgverzekeraar!

De Steegde 1
7991 CA
Dwingeloo

06 24137014
info@moniquejongmans.nl