Behandelmethoden

Wat is Triggerpointtherapie (Myofaciale therapie) en wat kan het voor jou betekenen?

Het primaire uitgangspunt is: waar heb je pijn? Ik kijk echter verder dan de pijnlocatie. Je hulpvraag wordt in een veel groter kader geplaatst door o.a. te kijken naar:

  • Wat kan de oorzaak zijn van jouw pijn?
  • Ligt er een oorzaak in het zenuw- , gewricht- of spierstelsel?
  • Speelt stress een rol (fysiek of psychisch)?
  • Is er sprake van een te verbeteren lichaamshouding?
  • Is een Triggerpoint misschien de oorzaak van de pijn?

Er zijn meerdere mogelijkheden om triggerpoints te behandelen: Hetzij manueel (met de vingers of duim), of je kiest voor Dry Needling. Hiervoor gebruik ik een acupunctuurnaaldje om door de huid in de geïrriteerde plaats op de spier te prikken. Hierdoor kan het triggerpoint direct “ont” spannen waardoor de spier weer normaal gaat functioneren. Zo wordt de communicatie tussen spier- en zenuwstelsel weer hersteld en de doorbloeding in het aangedane gebied gestimuleerd door stretchen.

Een groot voordeel van Dry Needling ten opzichte van een manuele behandeling is dat met Dry Needling de triggerpoints veel sneller verdwijnen. Bovendien kunnen ook dieper gelegen triggerpoints hiermee behandeld worden. Met een manuele benadering kom je voor deze triggerpoints niet diep genoeg, of het kan te pijnlijk zijn om deze manueel te behandelen.

Gelukkig komen de symptomen die door triggerpoints worden veroorzaakt voor in voorspelbare patronen. Als je weet waar je zoeken moet, zijn triggerpoints gemakkelijk uit te schakelen.

De meeste problemen kunnen in drie tot tien dagen worden geëlimineerd. Zelfs langdurig chronische klachten kunnen in minder dan anderhalve maand aanzienlijke verbetering geven.

Zowel bij de manuele behandeling als bij Dry Needling neemt het toedienen van warmte en het stretchen van de aangedane gebieden een deel van de behandeling in beslag.

Meer weten?

Wil je meer weten over Triggerpointtherapie? Of andere therapieën?  Ik help je graag!  Neem contact met me op voor meer informatie.

Altijd in bereik

Je kunt online je afspraak inplannen of bellen.

06 24137014

info@moniquejongmans.nl

De Steegde 1 | 7991 CA | Dwingeloo

contact pagina

ik ben ook te volgen op :

Ben je aanvullend verzekerd?

Mooi! Mijn behandelingen worden door de meeste zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende polis. Kijk op www.zorgwijzer.nl voor informatie. Wil je het zeker weten? Neem dan zelf contact op met je zorgverzekeraar!

De Steegde 1
7991 CA
Dwingeloo

06 24137014
info@moniquejongmans.nl