Softskill paradox

Het plaatje hieronder laat zien hoe belangrijk #softskills (jouw persoonlijk en sociale vaardigheden) zijn in je werk en in je werkomgeving.
Harvard University, Carnegie Foundation for the Advancement of Teaching en Stanford University concluderen vanuit hun onderzoek dat 85% van je werksucces afhangt van je softskills en slechts 15% van je vakkennis.

Toch wordt er procentueel (72%) aanzienlijk meer uitgegeven aan kosten voor het trainen van de vakkennis (wat overigens belangrijk blijft) en vele malen minder aan de persoonlijke ontwikkeling van jou of je medewerkers (28%).

Met ons Soft Skills Ontwikkel Programma dragen we graag een steentje bij om dit meer in balans te krijgen. We dagen je uit om met ons hier over in gesprek te gaan, voor je eigen ontwikkeling, voor je afdeling of de organisatie waar je voor werkt.

Daarnaast kun je als individu nog steeds aanspraak maken op het ????????????????-????????????????????????. Dit jaar kun je die nog inzetten. Daarna is het voorbij. En ja, we beseffen dat er veel gedoe is geweest rondom de subsidie, maar we hebben gelukkig heel veel mensen wel blij kunnen maken met ons programma in combinatie met het ????????????????-????????????????????????.

Kijk voor meer informatie over hoe jezelf te onderscheiden op www.softskills-training.nl of kom bij mij op de lijn. Als Soft Skills Expert help je graag verder!

Misschien ook interessant

Leiderschapstraject MKB Effectief

Vastberaden (en met knikkende knieën 😉), is ze het aangegaan...In de hectiek van haar leiderschapsrol voerde Ellen ook nog een constante strijd om haar team op één lijn te krijgen. Vijf maanden...

DISC & DRIJFVEREN belangrijk om SAMEN te doen!

Hé Monique, waarom vind jij dat je naast kennis over het DISC model absoluut kennis over Drijfveren moet hebben?Nou dat zal ik je uitleggen. Stel je eens voor dat iemands DISC-profiel een ‘foto’ is...

© Monique Jongmans. Realisatie: Praes.