Waar kan ik je bij helpen?

Pijn? Behandeling nodig?

Ieder mens is uniek en dat vergt een specifieke kijk op de hulpvraag én behandelmethode.

Ik bied daarom verschillende behandelmethoden aan. Onder diverse behandelmethoden vind je informatie over de verschillende therapiën die ik geef en kan je kijken welke jou het meeste aanspreekt. Weet je niet goed op welke plek jouw pijn zit? Bekijk dan eerst de pijnregio's van het lichaam. Ben je niet helemaal zeker welke methode het beste bij jou past? Neem vooral contact op en dan kijken we samen naar wat jij nodig hebt.

Je leest deze pagina waarschijnlijk omdat je pijn hebt.

Iedereen heeft wel eens pijn en dat is maar goed ook, want het is een waarschuwingssysteem van ons lichaam. Zonder pijnprikkels bestaat namelijk de kans dat wij onszelf fysiek beschadigen. Maar wat als de pijn aanhoudt of te hevig is? En wat is pijn eigenlijk?

Volgens het IASP is pijn een onplezierige, gevoelsmatige en emotionele beleving die wordt geassocieerd met een daadwerkelijke of dreigende beschadiging van weefsel, dan wel beschreven wordt in termen van een dergelijke weefselbeschadiging. Pijn aan het lichaam kan echter ook ontstaan door het consequent negeren van signalen in werk en privé sfeer.

Een andere veelgebruikte definitie is die van McCaffery: pijn is wat een patiënt zegt dat het is en treedt op wanneer de patiënt zegt dat het optreedt. 

De eerste definitie maakt duidelijk dat pijn niet alleen lichamelijk onplezierig is maar ook een emotionele invloed heeft. Bovendien zegt het dat er niet direct weefselbeschadiging aantoonbaar hoeft te zijn om pijnsensaties te ervaren.

De tweede definitie laat geen enkele discussie bestaan over wie er de autoriteit bezit als het over pijn gaat! Precies, dat ben jij!

Drie typen pijn

1. Chronische pijn

2. Acute pijn

3. Emotionele pijn (werk en privé gerelateerd)

Meer weten?

Wil je meer weten over pijn of heb je zelf pijn? Ik help je graag verder bij een coachvraagstuk en diverse behandelmethodenNeem contact met me op voor meer informatie of boek een afspraak met me!

Altijd in bereik

Je kunt online je afspraak inplannen of bellen.

06 24137014

info@moniquejongmans.nl

De Steegde 1 | 7991 CA | Dwingeloo

contact pagina

ik ben ook te volgen op :

Ben je aanvullend verzekerd?

Mooi! Mijn behandelingen worden door de meeste zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende polis. Kijk op www.zorgwijzer.nl voor informatie. Wil je het zeker weten? Neem dan zelf contact op met je zorgverzekeraar!

De Steegde 1
7991 CA
Dwingeloo

06 24137014
info@moniquejongmans.nl