Weblog

Het verhaal van Merel

26 juli 2019.
Het verhaal van Merel

Als je ziek wordt vanwege overspannen- of burn-out achtige klachten (eigenlijk maakt het niet uit hoe je het noemt), dan is mijn ervaring dat het heel fijn is om aan de slag te gaan met jezelf.

Ik was me er van bewust dat een deel van de oorzaak mijn werk was, en dan met name de manier waarop er daar met mensen omgegaan werd. Maar een deel van mijn ziek zijn had zeker ook te maken met wie ik ben, hoe ik reageer op en omga met een ander.

Uitgeput, moe gestreden op mijn werkplek, met een lijf dat volledig uitgeput was ben ik naar Monique gegaan. Daarnaast (ook op advies van Monique) had ik gesprekken met een psycholoog, wat een prima combinatie bleek. Ik wilde ontdekken wat mijn patronen zijn in relatie tot anderen. Wat zijn mijn valkuilen, mijn kwaliteiten, maar vooral ook weer herontdekken waar ik blij van word, waar ik energie van krijg, wat mijn leven zinvol maakt.

Ik heb in eerste instantie een afspraak bij Monique gemaakt omdat mijn lijf pijn deed, met name mijn nek en rug. Op dat moment was ik net gestopt met werken vanwege overspannen klachten.

Bij Monique ontstond een traject gericht op zowel mijn lijf als hoofd. Dat mijn nek en rug zo verkrampt waren was een symptoom van hoe ik me op dat moment voelde en hoe ik mijn lijf de laatste jaren had verwaarloosd vanuit mijn hoofd.

De benaderingswijze van Monique is holistisch, waardoor je op zoek gaat naar de kern, de oorzaak die tot gevolg heeft dat je lijf zo pijnlijk/zo verkrampt is. De combinatie met leefstijloefeningen waarbij je op onderzoek gaat naar jouw eigen patronen, op zoek naar dat waar je energie van krijgt in het leven, dat waar je blij van wordt, met de directe behandeling van je lichaam heb ik als een complete en helende combinatie ervaren.

Daarnaast gebruikt Monique essentiële oliën in haar behandeling die het geheel compleet maken. De geur en werking van de oliën werkte bij mij geruststellend, energie gevend en maakte het intens en ontspannen.

Ik heb iets teruggevonden in mijzelf wat ik een hele tijd kwijt ben geweest, dit geeft me weer energie en daardoor heb ik nu andere keuzes gemaakt in wat ik doe en wil. En daar ben ik heel blij om!

Ik ervaar dat ik weer in balans ben.

Mijn lijf voelt ontspannen en ik weet nu hoe de signalen te voelen en herkennen wanneer ik over mijn grenzen dreig te gaan.

En als ik die grens toch even over ga, dan ga ik langs bij Monique!

Vanwege de privacy is MEREL niet haar echte naam.

Altijd in bereik

Je kunt online je afspraak inplannen of bellen.

06 24137014

info@moniquejongmans.nl

De Steegde 1 | 7991 CA | Dwingeloo

contact pagina

ik ben ook te volgen op :

Ben je aanvullend verzekerd?

Mooi! Mijn behandelingen worden door de meeste zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende polis. Kijk op www.zorgwijzer.nl voor informatie. Wil je het zeker weten? Neem dan zelf contact op met je zorgverzekeraar!

De Steegde 1
7991 CA
Dwingeloo

06 24137014
info@moniquejongmans.nl