Advies op Maat

In een wereld waar stress en overgangsgerelateerde klachten steeds vaker voorkomen, is het belangrijk om te weten dat er hulp beschikbaar is. Monique Jongmans, een ervaren trainer-coach en zelfstandig professional bij Buro Vitale Vrouw, staat klaar om vrouwen te ondersteunen die worstelen met deze uitdagingen. Met preventieve trainingen en op maat gemaakt advies, helpt ze niet alleen medewerkers om beter in hun vel te komen, maar begeleidt ze hen ook terug naar de werkvloer.

Soepeler door de overgang moet je wel zelf doen, maar dat hoeft niet alleen.

Een Succesvol Traject

Onlangs heeft Monique een bijzonder traject begeleid in opdracht van een van de grootste kinderopvangbedrijven in Nederland. Een van hun medewerkers zat thuis met stress- en overgangsgerelateerde klachten. In een interview legt Monique uit: "Ik heb een intakegesprek gehad met deze vrouw en we hebben besloten om gedurende 6 sessies samen te onderzoeken waar ze tegenaan liep."

Monique begon met het maken van een neurotransmitterprofiel, waarbij ze keek naar de stoffen in de hersenen die signalen doorgeven en verschillende processen reguleren, waaronder stemming. Vervolgens onderzochten ze de rol van de overgang in haar leven en haar positie binnen het team. Met concrete handvatten en nieuwe inzichten kon de medewerker binnen 5 sessies weer aan het werk.

Elk coachingstraject van Buro Vitale Vrouw is uniek en op maat gemaakt, maar omvat altijd een intakegesprek, een analyse, voedingsadvies en leefstijltips. Een van de waardevolle tips die Monique vaak deelt, is een ademhalingsoefening genaamd "Box breathing". Dit houdt in dat je gedurende 4 seconden inademt, 4 seconden je adem inhoudt, 4 seconden uitademt en weer 4 seconden je adem inhoudt. Door dit herhaaldelijk te doen, zal je hartslag dalen. Deze ademhalingstechniek helpt het limbisch systeem, ook wel het reptielenbrein genoemd, tot rust te komen en verlicht de spanning in ons lichaam en soms zelfs ons denken.

Een Deskundige met Ervaring

Monique Jongmans, heeft vele jaren ervaring als therapeut, coach en trainer in haar eigen praktijk. Dankzij diverse opleidingen bekijkt ze jouw hulpvraag vanuit een breed perspectief en beschikt ze over een breed scala aan tools om je verder te helpen. Daarnaast deelt ze als vrouw en ervaringsdeskundige niet alleen haar uitgebreide kennis, maar ook haar eigen persoonlijke ervaringen.

Uitval door de overgang hoeft geen langdurig probleem te zijn, niet als het aan Monique Jongmans ligt en vooral niet met de juiste begeleiding.

 
 
 

Misschien ook interessant

Leiderschapstraject MKB Effectief

Vastberaden (en met knikkende knieën 😉), is ze het aangegaan...In de hectiek van haar leiderschapsrol voerde Ellen ook nog een constante strijd om haar team op één lijn te krijgen. Vijf maanden...

DISC & DRIJFVEREN belangrijk om SAMEN te doen!

Hé Monique, waarom vind jij dat je naast kennis over het DISC model absoluut kennis over Drijfveren moet hebben?Nou dat zal ik je uitleggen. Stel je eens voor dat iemands DISC-profiel een ‘foto’ is...

© Monique Jongmans. Realisatie: Praes.