Triggerpointtherapie

Triggerpointtherapie

Ik kijk verder dan de locatie van je pijn.

Triggerpoints, ook wel (onterecht) spierknopen genoemd, kunnen een bron zijn van pijn en een hele vervelende uitstraling veroorzaken. Om deze triggerpoints effectief aan te pakken maak ik gebruik van manuele technieken, en van Dry Needling, waarbij ik met een acupunctuurnaald in de geïrriteerde plek in de spier prik. Ik werk op de 'zachte' manier, wat zorgt voor een grotere ontspanning van het triggerpoint, verbetering van de spierfunctie en herstel van de communicatie tussen de spieren en het zenuwstelsel.

Gelukkig zijn triggerpoints vaak te herkennen aan specifieke symptomen en patronen. Met de juiste kennis en ervaring kunnen ze dan ook effectief worden behandeld en uitgeschakeld.

In de meeste gevallen kunnen problemen heel snel worden geëlimineerd. Zelfs langdurige chronische klachten kunnen aanzienlijk verbeteren. Ik help je graag naar pijnverlichting en herstel!

Ben je aanvullend verzekerd?

Mooi! Mijn therapeutische behandelingen worden door de meeste zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed, mits je de juiste aanvullende polis hebt afgesloten. Kijk op www.zorgwijzer.nl voor informatie of neem zelf contact op met je zorgverzekeraar!

Coaching wordt niet vergoed door zorgverzekeraars. In een aantal gevallen kan je via jouw werkgever trajecten vergoed krijgen. Bij begeleiding en herstel van een burn-out bijvoorbeeld. Als ZZP-er zijn coachingsessies belasting aftrekbaar. Prijzen vermeld op mijn website zijn voor particuliere trajecten. 

Het verplaatsen of anuleren van een afspraak kan tot uiterlijk 24 uur van tevoren, anders wordt de gereserveerde tijd in rekening gebracht, met uitzondering van onvoorziene omstandigheden.


© Monique Jongmans. Realisatie: Praes.