Ontrouw aan jezelf?

Ze loopt al jaren bij therapeuten en coaches, gaat naar workshops en retraites om aan haar persoonlijke ontwikkeling te werken. Nog nooit heeft ze gevonden wat ze zocht.

Fast Forward: We zijn in de 2e sessie. Ze is 55 jaar jong en weet niet meer wat haar plek is. Niet thuis, niet op haar werk, niet in haar vriendenclub en eigenlijk nergens meer. 

Ik blijf stil en luister naar wat mijn lichaam mij te vertellen heeft. Niet denken, niet oplossen maar luisteren. Uitzoomen. Na een poosje merk ik dat ze onrustig begint te worden en dat ze mijn ogen zoekt. 

Er borrelt een vraag omhoog en maak een inschatting of het een goed moment is om deze vraag te stellen. 'Aan wie of wat ben je ontrouw als je dit patroon verandert?'

Stilte.

Patroon verandert?

Stilte.

Al je bezoeken aan therapeuten, coaches, retraites en noem maar op, zeg ik.

Jeemig, zegt ze. Jeemig. Ik heb er eigenlijk niets mee gedaan. Ik loop steeds weg voor de waarheid.

Na een tijdje komen we bij de echte ontrouw. Of bij de weerstand, zoals je wil. Als ze werkelijk haar plek inneemt, met andere woorden 'echt voor zichzelf kiest' dan is ze ontrouw aan de rest. Dan heeft ze geen betekenis meer. Ze is niet goed genoeg.

Door dit inzicht waren er niet meer dan 2 sessies nodig. Kon ze haar eigen plek innemen en mocht het gevoel van niet goed genoeg zijn eindelijk gaan. 

Misschien ook interessant

LinkedIn post 18 maart 2024

Heel even dacht ik dat onze sessie zou eindigen in een heftige confrontatie…Leiderschapscoaching gaat vaak over het navigeren door complexe situaties en het ontdekken van verborgen aspecten van lei...

Leiderschapstraject MKB Effectief

Vastberaden (en met knikkende knieën 😉), is ze het aangegaan...In de hectiek van haar leiderschapsrol voerde Ellen ook nog een constante strijd om haar team op één lijn te krijgen. Vijf maanden...

DISC & DRIJFVEREN belangrijk om SAMEN te doen!

Hé Monique, waarom vind jij dat je naast kennis over het DISC model absoluut kennis over Drijfveren moet hebben?Nou dat zal ik je uitleggen. Stel je eens voor dat iemands DISC-profiel een ‘foto’ is...

Ben je aanvullend verzekerd?

Mooi! Mijn therapeutische behandelingen worden namelijk door de meeste zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende polis. Kijk op www.zorgwijzer.nl voor informatie. 

In de meeste gevallen kan je via jouw werkgever coachingtrajecten vergoed krijgen. Bij begeleiding en herstel van een burn-out bijvoorbeeld. Als ZZP-er zijn coachingsessies belasting aftrekbaar. Prijzen vermeld op mijn website zijn voor particuliere trajecten. 

Het verplaatsen of anuleren van een afspraak kan tot uiterlijk 24 uur van tevoren, anders wordt de gereserveerde tijd in rekening gebracht, met uitzondering van onvoorziene omstandigheden.

logo crkbo
Logo NVST
logo NOBCO
Logo RBCZ

© Monique Jongmans. Realisatie: Praes.